برترین هابمب افکن ها

هفت بمب افکن برتر جهان

هفت بمب افکن برتر جهان

7 بمب افکن برتر جهان

مرتضی بازدار

شاید اغلب ما این پرسش برایمان ایجاد شود کدام بمب افکن ها در جهان از رقبای خود برتر هستند؟کدامیک بزرگتر است و کدامیک مدرن تر؟چرا؟ 7 بمب افکن جهان را بر اساس پنهانکاری، تسلیحات ، میزان حمل تسلیحات، سرعت و فناوری طبقه بندی کرده ایم.لازم به ذکر است همه ی بمب افکن های موجود در این لیست مخرب و ویرانگرند. این تجزیه و تحلیل بر اساس مشخصات، داده های موجود و مقایسه فنی است.در ضمن، این فهرست بمب افکن های عملیاتی را شامل میشود و نه بمب افکن های در مرحله طراحی.

برای اشنایی بیشتر با هر یک از این بمب افکنها روی نام انها کلیک کنید

1-نورثروپ گرومن، بی2 اسپریت

بی 2 همانند یک خفاش بر اساس سیاست های ایالات متحده ساخته شد و برای اهدافی بسیار مهم و با اولویت بالا مورد استفاده قرار میگیرد. این بمب افکن استراتژیک در طول سال های جنگ سرد طراحی شد.
در حال حاضر بی2 ، گرانقیمت ترین هواپیمای ساخته شده است. نیروی هوایی ایالات متحده تنها 20 فروند از این بمب افکن استراتژیک را در خدمت دارد و نیز این هواپیما برای دیگر متحدان در ناتو، عرضه نشد.
به دلیل طراحی پیچیده و پوشش جاذب امواج رادار، بی2 تقریبا از دید رادار ها پنهان است. بی2 در برابر دفاع هوایی دشمن میتواند از یک سیستم جنگ الکترونیک طبقه بندی شده استفاده کند و دارای انواع هشدار دهنده های راداری و هشدار دهنده نزدیکی موارد متخاصم را نشان میدهد.
بی 2 میتواند 18 تن سلاح را از جمله موشک های کروز، بمب های سقوط آزاد و نیز انواع بمب های هدایت شونده را میتواند حمل کند و بیش از 12000 کیلومتر پرواز کند بدون سوختگیری هوایی.

اولین تست پرتاب 82 بمب مارک 82 از ب2 در سال 1994

2-توپولف 160

بمب افکن استراتژیک توپولف 160 در سالهای جنگ سرد برای بمباران اهداف مهم در خاک آمریکا طراحی شد. این هواپیما به بمب افکن بی1بی شبیه است. همچنین توپولف 160 بزرگترین و سنگینترین هواپیما جنگی است که تابحال ساخته شده.
توپولف 160 توان حمل انواع بمب ها و موشک ها در ابعاد متعارف یا هسته ای را دارد.39 فروند از این هواپیما ساخته شد اما هزینه های کمر شکن آن باعث شده تا 16 فروند در خدمت باشد.اگرچه این بمب افکن از نظر الکترونیکی و تنوع تسلیحاتی  و میزان سلاح قابل حمل در برد در برخی زمینه های کمتر از ب1 است ولی در برخی رده بندیها در جایگاه دوم و در برخی در جایگاه سوم بعد از ب1 امده است .در واقع در رده دوم قرار گرفتن توپلوف160 این است که این بمب افکن  بزرگترین بمب افکن عملیاتی جهان است

اصلى ترين بمب افكن استراتژيک شوروى ؛ بمب افكن Tu-160 بلک جك

3-بی 1 بی لنسر
بی 1 لنسر در سال 1986 وارد خدمت در ارتش ایالات متحده شد. ابتدا برای جایگزینی با بی52 طراحی شد. لنسر قادر به حمل سلاح های هسته ای و متعارف است.

بی 1 بی توان حمل 34 تن انواع مهمات را دارد..لنسر با پایان جنگ سرد، از کاربری اتمی، به متعارف نیز تغییر کاربری داد. این بمب افکن در مقایسه با اصلی ترین رقیب خود یعنی توپولف 160، از پنهانکاری بیشتری برخوردار است.در مجموع 100 بی 1 بی ساخته شد و حدود 70 فروند در خدمت است. انتظار میرود تا سال 2030 در خدمت باشند.

در این تصویر به خوبی دریجه سوختگیری بار ب1 در جلوی کابین مشخص است

4-بوئینگ بی 52 استراتوسفر

بمب افکن بی 52 برای حمل سلاحهای هسته ای طراحی و ساخته شد و از سال 1955 در خدمت نیروی هوایی ایالات متحده است. در مجموع 744 فروند از انواع بی 52 ساخته شد. و از زمان بکار گیری اش، بار ها ارتقا یافته.با وجود ساخت هواپیما های مدرن در ایالات متحده ، بی52 نسخه اچ همچنان در خدمت است. هزینه عملیاتی کم و کارایی بالا آن باعث شده حدود 85 فروند از بی 52 در خدمت ارتش ایالات متحده باقی بماند.

این بمب افکن در جنگ های مختلفی شرکت کرده و میتواند تا 34 تن بمب را حمل کند..

تصویر از یک ب52 در حال رها کردن یک موشک کلکوم ..کلکوم بسته به مدل دارای 1300 تا 2400 کیلومتر برد است و دقت ان به زیر ده متر می رسد

5-توپولف 95 بیر

500 فروند از این هواپیما ساخته شد و نسخه ام اس درخدمت است و تا سال 1992 تولید میشد  اگرچه همکنون کمتر از 70 فروند ان در خدمت است.این بمب افکن تنها بمب افکنی است که از موتور توربوپراپ استفاده میکند و با وجود سن بالا، قرار است سال 2040 در خدمت باقی بماند.
بمب افکن توپولف 95 از سریعترین توربوپراپ های جهان است و در سال 1956 وارد خدمت شد و جایگاه مهمی در نیروی هوایی روسیه دارد.در اصل بمب افکن برای انجام عملیات هسته ای در خاک آمریکا طراحی شد و میتواند تا 15 تن بمب را حمل کند.در حال حاضر توپولف 95 با شش موشک کروز میتواند محدوده 12500 کیلومتری را پوشش دهد.

توپلوف 95 ام اس تنها نسخه در خدمت بیر

6-توپولف 22 ام

این بمب افکن میتواند تا 24 تن انواع بمب ها و موشک ها را حمل کند. 570 فروند از آن ساخته شده و جدیدترین نسخه آن توپولف 22 ام 3 است در حال حاضر 90 فروند آن در نیروی هوایی روسیه ، و 58 فروند در نیروی دریایی روسیه خدمت میکنند.
توپولف 22 ام از طراحی پیشین، توپولف 22 مشتق شده و دارای بال های متحرک برای پرواز در سرعت های مختلف است.این بمب افکن در رده بمب افکن های متوسط طبقه بندی میشود. توپولف 22 ام برای انجام عملیات های دریایی در شوروی در نظر گرفته شد تا در صورت لزوم با ناوگان دریایی ایالات متحده درگیر شود.

توپلوف22 ام3

7-بمب افکن شیان-اچ 6

پایه و اساس تولید این بمب افکن ، توپولف 16 ساخت شوروی بود که با مجوز در داخل چین تولید میشد.

حداقل 150 فروند شیان اچ 6 تولید شده و میتواند 9 تن مهمات را حمل کند.از موشک های هوا به سطح تا بمب های سقوط آزاد. این بمب افکن میتواند سلاح های هسته ای را نیز استفاده کند. هم اکنون حدود 100 فروند آن در خدمت نیروی هوایی چین است.

نسخه جدید آن ، شیان اچ 6 کا ، طی دو سال گذشته وارد خدمت شده و با موتور های جدید کم مصرف و سوخت بیشتر، از یک بمب افکن میانبرد تبدیل به یک بمب افکن استراتژیک دوربرد شده. همچنین در نسخه جدید، رادار بهبود یافته، سیستم ناوبری و کنترل آتش نیز بروزرسانی شده.

در حاضر چین از آن بعنوان یک سلاح بازدارنده در برابر ناوگان دریایی ایالات متحده در جنوب شرق آسیا بخصوص دریای چین استفاده میکند.

موشک سی جی 20 نسخه هواپرتاب در تصویر زیر بال بمب افکن اچ6

مقالات مشابه

12 نیروی هوایی برتر جهان

ده تانک برتر جهان

ده جنگنده تهاجمی برتر جهان

ده بالگرد گشت دریایی برتر جهان

نه بالگرد برتر تهاجمی جهان

ده ناوشکن برتر جهان

ده زیر دریایی تهاجمی برتر جهان

نوشته شده برای سایت جنگاوران:http://jangaavaran.ir

http://www.military-today.com/aircraft/top_7_bombers.htm

نوشته های مشابه

‫2 نظرها

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن