موشک های ضد کشتی و سلاح های دریایی

سامانه ضد اژدر nixie

سامانه ضد اژدر nixie

سیستم دفاع ضد اژدر nixie ساخت ایالات متحده امریکا …

این سیستم با کد AL/SLQ-25 شناخته میشود توسط شرکت ocean systems Bruintree-ultra Electronics مستقر در ماساچوست ایالات متحده در پاسخ برنامه وزرات دفاع این کشور در اواخره دهه 1970ساخته شده است در واقع یک شبیه ساز هدف برای اژدر های مهاجم است و از این رو به ان طعمه اژدر بکسل شونده میگویند .

این سامانه در 4 سری تحت عنوان nixie تولید شده است که در هر سری سعی در بهبود ان شده .

سری های تولیدی :

1.AN/SLQ-25

2.AN/SLQ-25A

3.AN/SLQ-25B

4.AN/SLQ-25C

اولین عضو AN/SLQ-25 نام دارد که از سه بخش تشکیل شده است که شامل یک بخش موجود در اب به نام TB-14A که در واقع یک پکیج شامل هشدار دهنده و پروزکتور اکوستیک است یک کابل فیبر نوری (FOTC) که وظیفه ارسال فرامین و همچنین بازیابی و کنترل بخش موجود در اب را بر دوش دارد . در نهایت نیز یک وینچ مستقر در کشتی که با شناسه (RL-272C double drum winch ) شناخته میشود و با قدرتی معادل 110 اسب بخار وظیفه کنترل طول کابل و جمع اوری و یا راه سازی ان را بر دوش دارد .

TB-14A

TB-14A در حال به اب اندازی توسط اپراتور از روی ناو هواپیمابر

چگونگی مقابله nixie با تهدیدات :

روش کار این سامانه به این شکل است که بخش موجود در اب با ایجاد صدای مشابه صدای سازه در حال حرکت کشتی مخصوصا صدای پره های پیشران شناور که برای اژدر جذاب تر است سعی در منحرف کردن اژدر دشمن دارد . در واقع TB-14A با کمک پروزکتور اکوستیک و تقویت کننده صوت باعث ایجاد یک هدف کاذب و پر سرو صدا برای سونار غیر فعال اژدر مهاجم میشود .

بعد از ساخت سری ابتدایی تصمیم بر ان شد تا جایگزینی برای ان ساخته شود که برتری هایی داشته باشد پس سری AN/SLQ-25A ایجاد شد که صرفا اسم سری قبل را یدک میکشید و در واقع در بسیاری ار جهات متفاوت بود و قطعات مشترک کمی داشت و قابلیت کنترل از راه دور و چک سیستم های الکترونیک به ان اضافه شده بود اما این سری نیر در برابر سونار فعال توان مقابله اندکی داشت و با پیشرفت توان زیر سطحی کشور های دیگر امریکا تصمیم بر جایگزینی ان با سریAN/SLQ-25B گرفت که توان مقابله با سونار فعال ازدر های مهاجم را نیز داشت اما این سری برخلاف سری قبلی شباهت های نسبتا زیادی به سری قبل از خود دارد ( در واقع سری B حاصل مدرن سازی سری A است ) از جمله اصلی ترین تغییرات سری B اضافه شدن حسگر های ارایه یدک شونده است که کمک میکند وان شناسایی زیر دریایی های شدمن و اژدر های مهاجم را داشته باشد .

سری C (AN/SLQ-25C) ساخت شرکت Argon ST از شرکت های زیر مجموعه بوئینگ است که جدید ترین عضو سری است و در 20 کشور جهان از بیش از 400 شناور بر مبنای سخنان خود سازنده محافظت میکند و میتواند با سیستم دفاع یک پارچه شناور ترکیب شود و با توجه به معماری باز ان شرکت سازنده قصد بر هماهنگ سازی ان با انواعی از تهدیدات را دارد و به ضمن شرکت سازنده میتواند باعث کاهش هزینه های ارتش ها شود .

تصویر مربوط به کل اجزائه سامانه میباشد ( ابعاد راعایت نشده است )

استفاده :

این سیستم عموما برای شناور های بزرگ مانند کلاس ارلی برک و یا ناو های هواپیما بر با دو TB-14A استفاده میشود که به واسطه نرم افزار و هماهنگی با سیستم دفاع یک پارچخ شناور اقدام به دفاع همزمان از شناور میکنند برای شناور های کوچک تر از AN/SLQ-61 (TDMM) استفاده میکنند

قرار است در اینده این سامانه با سیستمی معروف به dcl جایگزین شود همچنین انگلیس و کشورهای دیگری در حال توسعه سیستم های مشابه هستند .

خدمه در حال جمع اوری کابل FOTC

نوع: فریبنده (بکسل شده)

وزن: 21.0 کیلوگرم

طول: 0.94 متر

دهانه: 0.187 متر

طول: 0.94 متر

قطر: 0.152

نسل: اواخر 1970

استفاده شده توسط : امریکا و متحدان

BLACK

عضویت در کانال تلگرامی جنگاوران برای آگاهی از آخرین مقالات و مطالب نظامی

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن