زیر دریایی

زیر دریایی کلاس اوهایو

ساخت زیر دریایی اتمی کلاس اوهایو به سال 1967 و برنامه استارت ایسک بر میگردد . این برنامه  به توان تهاجمی اتمی موشکی  امریکا  بر میگردد ولی در حوضه نیروی دریایی شامل سه بخش میشد.1-ساخت زیر دریایی  جدید با توان پرتاب موشک های بالستیک قاره پیما 2- ساخت موشکی دوربرتر و پیشرفته تر از موشک زیر دریایی پرتاب بالستیک  پوسیدون  3- مقابه با توان  رو به رشد  ضد زیر دریایی شوروی

در سال 1971  نیروی دریایی برنامه جدید را اغاز کرد که شامل  ساخت  زیر دریایی  جدید   وسریع   اتمی و همچنین موشکی  دوربرد  از پوسیدون بود  و قرار بود تا پایان دهه 1970 زیر دریایی جدید با توان شلیک موشک  جدید عملیاتی شود.موشک جدید موشک تریدنت نام گرفت و در سال 1974 در مرحله نخست ساخت  ده زیر دریایی تصویب شد  و جنرال دینامیک نیز مسئول  توسعه ترایدنت شد.در سال 1981  در خواست برای این تعداد  زیر  دریایی به 15 فروند و در سال 1985 به 20 فروند افزایش یافت  و در سال 1989  به 24 فروند  افزایش یافت که شامل 21 فروند مجهز به موشک  بالستیک  و سه فروند برای ماموریت های ویژه ولی در سال 1991 کنگره بر اساس پیمان استال1 با شوروی ساخت تنها 18 فروند را تائید کرد و سفارش 6 فروند کنسل شد

زیر دریایی اتمی  کلاس اوهایو  زیر دریایی است با وزن کامل 18750 تن و طول 170 متر.زیر دریایی 155 خدمه داشت که شامل 15 افسر بود.زیر دریایی از طول به چهار بخش تقسیم میشد.

زیر دریایی لویزیانا اخرین زیر دریایی کلاس اوهایو تحولی سال 1997
زیر دریایی لویزیانا اخرین زیر دریایی کلاس اوهایو تحولی سال 1997

 قسمت جلو که شامل چهار طبقه میشد طبقه بالا شامل  اتاق  فرمانده ای و ناوبر و سامانه های  ارتباطی،طبقه دوم شامل اتاق موشک  و همچنین استراحتگاه  افسران،طبقه سوم محل استراحت  دیگر خدمه  و طبقه چهارم مخزن اژدر ها .

قسمت دوم یا قمست میانی جایگاه 24 لوله پرتاب موشک بالستیک  ترایدنت

قسمت سوم محل  قرار گرفتن راکتورها و قسمت اخر موتورخانه

برجک زیر دریایی بر روی قسمت جلوی زیر دریایی   قرار دارد که بر روی ان پیرسکوپ، رادار جستجوی هوایی  سامانه هشدار  دهنده رادار و جنگ الکترونیک وجود دارد. سامانه هشدار دهنده راداری  دبلیو ال ار 10  دهده از همان نوعی است که بر روی کلاس لوسانجلس  نصب است  و همچنین رادار جستجو از نوع رادار پی بی پی اس 15 است که بردش در منابع مختلف از 60 تا 90 کیلومتر بر ضد یک هواپیما گشت دریایی در ابعاد پی 3 اوریون  ذکر شده است. مجموع سونارها  شامل  کاونده سونار در جلوی دماغه از نوع آبی ام بی کی کیو 6  ، که شامل  دو سنار  فعال  بی کیو اس 13  و غیر فعال  بی کیو اس 15 هر دو ساخت ریتون با کارکرد در فراکانس بالا، سامانه ناوبری بی کیو ار 19  است . در جدیدترین ارتقاء سامانه جی پی اس نیز بر روی این زیر دریایی البته برای زمانی که از اب بیرون می اید و یا اینک انتن ها  را بتواند به سطح اب برساند نیز نصب شده است.همچنین یک سامانه  پردازش  اطلاعات سونار  ساخت لاکهید مارتین بی کی کیو 10 نیز وجود دارد.همچنین یک سامانه اقدامات متقابل دبلیو ال وای 1 برای  مقابله  خودکار با حملات اژدر زیر دریایی  دشمن شامل پرتاب طعمه  های  صوتی برای فریب سونار اژ در نیز در زیر دریایی تعبیه شده است.

یک راکتور 220 مگاواتی  اتمی اس 8 جی  با وزن 2750 تن   در این زیر دریایی  دو موتور توربینی 45 مگاواتی را تغذیه میکند که 60000 اسب بخار قدرت فراهم میکنند و یک موتور یدک 325 اسب بخاری نیز وجود دارد.راکتور  هر 9 سال یک بار نیاز به تغذیه توسط  اورانیومی  را دارد

شفت   هفت پره  توان رساندن زیر دریایی  به سرعت 22 کیلومتر در ساعت در زیر  اب و 37 کیلومتر  در ساعت در زیر اب است. همچنین زیر دریایی  توان رسیدن به عمق 240 متری را دارد اگرچه این رقم در حین  تست به دست امد.برد این زیر دریایی نیز نامحدود است (دست کم تا زمانی  که  چیزی برای خوردن در زیر دریایی است )

اوهایو برای  درگیر با زیر دریای ها و کشتی های دشمن  در کنار نقش اتمی ساخته شده است. این زیر دریایی دارای چهار لوله اژدر  افکن 533 م م است  و می تواند 21 اژدر  را با خود حمل کند. اژدر قابل پرتاب مارک 48 است. مارک  48  در سال 1972  عملیاتی شد ولی نسخه فعلی در سال 1988 وارد خدمت  شد و همکنون اصلیترین  اژدر زیر دریای های ارتش  امریکا است.این زیر دریایی به وسیله سیم از طریق زیر دریایی هدایت شونده  ولی میتوان  ان را به صورت فعال و یا غیر فعال نیز روانه هدف کرد.295 کیلوگرم  کلاهک جنگی دارد و میتواند به برد 50 کیلومتر نیز دست یابد. این ازدر توان رسیدن به عمق 500 متری را دارد.

موشک ترایدنت 2 سلاح اتمی موثر کلاس زیر دریایی اوهایو
موشک ترایدنت 2 سلاح اتمی موثر کلاس زیر دریایی اوهایو
بخشی از سیلو های عمود پرتاب موشک بالستیک

سلاح راهبردی اوهایو  24 موشک بالستیک  ترایدنت است(برای اشنایی با موشک ترایدنت اینجا را کلیک کنید).هشت زیر دریایی اولیه  تولید از موشک ترایدنت  سی 4 بهره می برد  که ترایدنت  1 نیز خوانده میشود.این نمونه دارای  برد 7400 کیلومتر و دایره  خطای 380 متر بود و دارای  هشت کلاهک مجتمه 100 کیلوتنی بود.ولی از نهمین  زیر  دریایی به موشک ترایدنت  2  مجهز شد. ترایدنت   2 دارای برد 7300 تا 11300 کیلومتر بسته به اندازه کلاهک دارد  و دارای سرعت  24 ماخ  است  و میتواند 9 کلاهک اتمی هدایت  شونده 100 کیلوتنی  را حمل کند. ترایدنت  دارای  دایره  خطای 90 متر است  که نسبت  به بردش  یکی از دقیقترین موشک های  بالستیک  جهان است. تمامی موشک  ها را میتوان در عرض 60 ثانیه شلیک کرد و هر موشک توان  هدف قرار دادن 9 هدف مستقل را دارد. ترایدنت  ها و کلاهک های هسته ای انها 50 درصد توان اتمی موشکی راهبردی  امریکا را در بر دارند که خود نشان دهنده نقش کلاس اوهایو  این ارتش امریکا است.از 18 زیر دریایی کلاس  اوهایو تنها 14 فروند توان حمل موشک ترایدنت  را دارند و 4 فروند دیگر  دارای  توان حمل 154 موشک  کروز تاماهاوک در نقش اتمی و یا متعارف هستند .این چهار فروند در واقع چهار فروند اوهایو تحویلی نخستین بین سالهای 1981 تا 1984 بودند(با نام های اوهایو، میشیگان، جورجیا و فلوریدا) که  بعد از جنگ سرد قرار بود بازنشسته شودند ولی با تغییراتی  به نقش  متعارف برای پرتاب موشک  کروز تاماهاوک  تغییر کردند. هر دو مدل توان شلیک از زیر   اب را دارند.

در این نسخه در 22 سیلو عمود یک سیلو کوچکتر قرار گرفته که 7 موشک تاماهاوک را میتواند حمل کند که در مجموع می شود 154 موشک

زیر دریای اوهایو اولین زیر دریایی این کلاس در تصویر در حال ارتقا برای حمل موشک تاماهاوک
زیر دریایی اوهایو اولین زیر دریایی این کلاس در تصویر در حال ارتقا برای حمل موشک تاماهاوک
یکی از زیر دریایهای کلاس اوهایو با سیلو باز که محل قرار گیری موشک ترایدنت است
سیلو های مجهز شده برای حمل موشک کروز تاماهاوک

اولین زیر دریایی در سال 1981 وارد خدمت شد و اخرین زیر دریای نیز در سال 1997 تحویل شد.همچنان تمامی نسخه های تولید در خدمت هستند  و انتظار  می رود روند بازنشستگی   انها بین  سالهای 2027 تا 2039  انجام شود .

 در سال 2016 میلادی ارتش امریکا 12 فروند دیگر از این زیر دریایی را سفارش داده ست. این نسخه از فناوری پیشرفته تر بهره می برد و قرار است جایگزین بخشی از ناوگان کنونی این کلاس شود و با نام کلاس کلمبیا شناخته می شود

ترجمه: عبدالحمید تارخ

منابع

http://www.military.com/equipment/ssgn-ohio-class-guided-missile-submarine

SSBN / SSGN Ohio Class Submarine

نوشته های مشابه

‫4 نظرها

  1. سلام. دو برآمدگی بزرگ پشت زیردریایی یو اس اس اوهایو (که به حامل موشک کروز تبدیل شده) مربوط به چی هست؟

        1. به دلیل تفاوت نوع محفظه تاماهاوک یک بخشی روی زیر دریایی قراردادن

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن